sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Tort spirala David



Tort spirala David
Nota 0 (voturi)
*****
          Va propun un tort foarte, foarte bun pe care l-am facut inspirandu-ma din prajitura / tortul Krem a la krem (care mi-a placut foarte mult) si torturile spirala pe la blogul Laurei Sava.
Mi-a placut mult idea straturilor asezate invers decat la torturile traditionale.
Am facut acest tort de Craciun cand am fost la socri si a fost foarte apreciat.
Il recomand cu incredere - nu e deloc un tort greu, se poate manca si dupa ce ai burta mare de la antreu, sarmale, friptura :)

Oua
6 buc
Faina alba
100 g
Amidon alimentar
100 g
Zahar
180 g
Zahar vanilat
1 buc
Praf de copt
1 buc
cacao
4 linguri
Oua
6 buc
Zahar
6 linguri
Crema Ole de ciocolata(de la Dr.Oetker)
1 buc
Crema Ole de vanile (de la Dr. Oetker)
3 buc
Lapte
660 ml
Smantana pentru frisca
600 ml
Zahar
3 linguri
Lapte
200 ml
Apa
4 linguri
Zahar
4 linguri
Coniac / brandy/ rom/ visinata
4 linguri
Ciocolata neagra
200 g
Unt
200 g
Ciocolata alba
50 g
Optional (pentru ornat)
Nuca de cocos
30 g
Optional (pentru ornat)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu