- (5 din 4 voturi) pentru acesta reteta.
Baseema - Prajitura Sudaneza cu Gris
- (5 din 4 voturi) pentru acesta reteta.
Ingrediente:
Ingrediente:
Este o reteta traditionala sudaneza.
Pentru sirop:
2 cani zahar
2 cani apa
1 lingura unt
2 linguri zeama de lamaie
Prepararea siropului:
1. Se pun ingredientele intr-un vas mai putin untul si se dau in clocot. 2. Se adauga 1 lingura de unt
3. Se fierbe la foc mic 15 minute si se raceste. Ingrediente
Baseema:
2 cani gris
1 cana zahar
1 cana fulgi de cocos
1 cana unt
1 cana lapte
1/2 lingura iaurt gros
1/2 cana alune decojite
2 lingurite praf de copt
Pentru sirop:
2 cani zahar
2 cani apa
1 lingura unt
2 linguri zeama de lamaie
Prepararea siropului:
1. Se pun ingredientele intr-un vas mai putin untul si se dau in clocot. 2. Se adauga 1 lingura de unt
3. Se fierbe la foc mic 15 minute si se raceste. Ingrediente
Baseema:
2 cani gris
1 cana zahar
1 cana fulgi de cocos
1 cana unt
1 cana lapte
1/2 lingura iaurt gros
1/2 cana alune decojite
2 lingurite praf de copt
Preparare:
1. Se amesteca zaharul, nuca de cocos si grisul si apoi se adauga praful de copt.
2. Se pun laptele si untul intr-un vas si se dau in clocot.
3. Se adauga peste lapte si unt intai amestecul cu gris, apoi si restul ingredientelor si se amesteca bine.
4. Se unge o tava cu unt.
5. Se toarna compozitia cam de 1,5 cm grosime in tava si se distribuie uniform.
6. Se coace la 350 grade cam 35 de minute pana se aureste.
7. Se scoate din cuptor si se pun alunele peste compozitia coapta, apasandu-le usor cu degetul.
8. Se lasa sa se raceasca 1 ora.
9. Se toarna peste siropul rece.
10. Se mai da la cuptor la 200 de grade timp de 5 minute pana se aureste.
11. Se taie si se serveste calda sau rece.
2. Se pun laptele si untul intr-un vas si se dau in clocot.
3. Se adauga peste lapte si unt intai amestecul cu gris, apoi si restul ingredientelor si se amesteca bine.
4. Se unge o tava cu unt.
5. Se toarna compozitia cam de 1,5 cm grosime in tava si se distribuie uniform.
6. Se coace la 350 grade cam 35 de minute pana se aureste.
7. Se scoate din cuptor si se pun alunele peste compozitia coapta, apasandu-le usor cu degetul.
8. Se lasa sa se raceasca 1 ora.
9. Se toarna peste siropul rece.
10. Se mai da la cuptor la 200 de grade timp de 5 minute pana se aureste.
11. Se taie si se serveste calda sau rece.
Mentiuni:
Se pot adauga si stafide in compozitie, pana sa se toarne in tava.
Timp Preparare: 2 h
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu